رسیدیم به مقاله ای که خیلی ها دوست داشتند، زودتر از اینها بنویسم اش. مهم ترین نکات آبیاری گیاه زعفران در گلدان و سبد میوه .
یک تفاوت اساسی و مهمی در آبیاری گیاه زعفران که در زمین کشاورزی کاشته شده با پیاز زعفرانی که در گلدون و سبد میوه کاشته شده وجود داره! می دونید این تفاوت اساسی چیه ؟
موقعی که ما پیاز زعفران رو در زمین کشاورزی می کاریم، در عمق 20 سانتی متری می کاریم، پایین تر از پیاز زعفران حداقل 50-60 سانت خاک پایین تر از پیاز زعفران وجود داره که ریشه زعفران کامل امکان داره بره و مواد مغذی رو جذب کنه.
و همین عامل باعث میشه که گیاه زعفران وقتی توی زمین کشاورزی کاشته میشه به خاطر حفظ رطوبت فقط به 4 آب اصلی در سال نیازمند هست. ولی توی یک گلدان یا سبد چقدر خاک وجود داره ؟ نهایت 20 سانت
و اصلا در مقایسه با زمین کشاورزی نمی تونه بیاد، برای همین گیاه زعفران که در گلدان یا سبد میوه کاشته شده نیاز آبی اش با انچه در مقاله زمان های آبیاری گیاه زعفران در زمین کشاورزی گفتیم فرق داره.
5 راز مهم آبیاری زعفران در گلدان و سبد میوه
راز 1 جدول زمانی دقیق آبیاری گیاه زعفران
این جدول اصلی نیاز آبی گیاه زعفران در زمین هست، شمایی که توی گلدان و سبد میوه گیاه زعفران رو کاشت کرده اید حداقل این 4 آب رو که باید بدید.
آبیاری گیاه زعفران
زمان آبیاری
نکات مهم این آبیاری
اهمیت آبیاری
آب اول : بسار آب
اول مهر (مناطق سردسیر) آخر مهر ( مناطق گرمسیری )
آبیاری کاملا عمیق انجام بشه و خوب خوب آب بدید.
بسیار بالا و حیاتی
آب دوم : زاچ آب
بعد اتمام گل های زعفران ( آخر آبان – آذر ماه )
حتما کود پتاس بالا به زمین بدید، کود اوره که همون کود سفید هست هم توصیه اکید میشه. بعد آبیاری کنید.
بالا
آب سوم : کولش آب
اسفند ماه
اگه بارندگی کم بوده حتما این آب رو بدید و محلول پاشی روی برگ فراموش نشه . زمستان تون برف و باران چطور بوده ؟ کم بود حتما این آب رو بدید
متوسط
آب چهارم : زرد آب
با زرد شدن برگ های زعفران؛ آخر فرودین ( مناطق گرمسیری) نیمه اردیبهشت ( مناطق سردسیری)
آبیاری اش ضرورت نداره چرا که باران های بهاری هست و به باران اکتفا می کنن اگر باران نبود حتما آب رو بدید.
متوسط
حالا تفاوتی اساسی بین کاشت زعفران در زمین و کاشت زعفران در گلدان رو بهتون گفتیم که چون در زمین به خاطر عمق زیاد خاک و نگه داشتن رطوبت بیشتر توالی ابیاری گیاه زعفران کمتر هست، ولی در گلدان و سبد میوه به خاطر عمق کمترخاک توالی آبیاری ها زود به زود هست.
حالا سوال مهم این هست هر چند وقت یک بار باید به گلدان زعفرانی ام آب بدهم؟ من از شما این 4 سوال مهم که در ادامه آوردم رو می پرسم بر اساس همین 4 اصل مهم تکرار و توالی آبیاری شما با هم فرق دارد.
راز 2 عمق گلدان زعفرانی شما چقدر است؟
عمق گلدان یا ظرفی که توش گیاه زعفران کاشته شده چقدر هست؟ ممکنه شما یک گلدان فانتزی با عمق 10 سانت برداشته باشید و گیاه زعفران تون رو توش کاشته باشید ممکنه توی سطل های رنگ با عمق 40 سانتی متر کاشته باشید صد در صد نیاز آبی که در این دو گلدان هست با هم فرق دارند. چون گلدان 40 سانتی رطوبت رو به مدت بیشتری در خود نگه می دارد و گلدان 10 سانتی مدت زمان کمتری رطوبت رو حفظ می کنه و زودتر گیاه تشنه می شود.
هرچه عمق گلدان زعفرانی شما بیشتر است دیرتر آبیاری کنید و هر چه گلدان زعفرانی عمق کمتری دارا هست نیازمند تکرار آبیاری بیشتری هست.
راز 3 موقعیت جغرافیایی، چه شهری زندگی می کنید؟
اینکه شهر محل زندگی شما کجاست در آبیاری گلدان زعفرانی شما موثر هست! چرا ؟ چون ممکنه توی شمال کشور باشید ممکنه توی شهر اهواز یا یزد یا حتی شهر سردی مثل اردبیل زندگی کنید! میزان گرمی هوا و تبخیر در این شهر ها به نظر شما یکسان است ؟ شهر های گرمسیری ایران نیاز آبی بیشتری دارند تا شهر های سردسیر و شمالی ایران .
هر چه تبخیر آب در شهر شما بیشتر هست و شهر گرمتری دارید، تکرار آبیاری بیشتری برای گلدان زعفرانی تان نیاز دارید.
راز 4 بارندگی و برف در زمستان چطور است؟
اگر گلدان زعفرانی تون رو توی تراس یا باغچه گذاشتید که برف و باران روی این گلدان می نشیند دیگر نیازی به آبیاری ندارد هر چه در شهر شما برف و باران زیاد ببارد نیاز آبی گیاه زعفران شما در زمستان نزدیک به صفر می شود، اگر برف و باران ندارید و درگیر خشکسالی هستید باید خودتان آبیاری رو انجام بدید.
نکته مهم : از برف نترسید گیاه زعفران تا دمای -20 درجه رو تحمل می کنه و اگر گلدان رو بیرون گذاشتید از سرما هوا و برف های باریده شده روی گلدان های زعفرانی تون هراس نداشته باشید.
راز 5 نوع خاکی که گیاه زعفران رو کاشتید چی بود؟
هر چی خاک سبک تر، تبخیر آب راحت تر و میزان نگه داری رطوبت اش کمتر هست. طبق عکس های ارسالی مشتریان زعفروش، می بینم که مشتری ها در خاک های مختلفی گیاه زعفران رو کاشت می کنند. و اگر از من بپرسند که چه موقع آبیاری کنم علاوه بر 3 پارامتر بالا نوع خاکی که گیاه زعفران را کاشته اند هم می پرسم.
کسایی که گیاه زعفران در خاک رسی کاشته اند، این خاک رطوبت رو بیشتر حفظ می کنه و کسایی که در خاک خیلی سبک بکارند چون منافظ خاک زیاد هست آب کمتری در حقیقت می دهند و سریع گلدان سیراب می شود چون از زیر گلدان آب نشت می کند و جدای از آن میزان رطوبت کمتری هم این خاک خواهد داشت و آبیاری زودتر باید انجام شود.
چگونه گلدان زعفرانی آبیاری کنیم ؟
طوری به گلدان زعفرانی آب بدهید که از زیر گلدان یا سبد میوه آب ها بیرون بیایند . یعنی گلدان زعفرانی را سیراب کامل کنید.
در تابستان ها چرا نباید به گلدان زعفرانی آب داد؟
پیاز زعفران به محض زرد شدن برگ هایش دیگر نباید به آن آب داده شود و از رطوبت باید به دور باشد ! چرا ؟ چون با زرد شدن برگ ها، گیااه زعفران به خواب می رود و هیچ نیاز آبی گیاه زعفران موقع خواب ندارد.
جمع بندی آبیاری گیاه زعفران در گلدان
به طور کلی گیاه زعفران به 4 آب اصلی نیازمند هست و تابستان به هیچ عنوان نباید به گیاه زعفران آب داد !!!!
گیاه زعفران در صورتی که در گلدان کاشته شود با توجه به 4 راز اصلی که در بالا گفته شد ( عمق گلدان، شهر زندگی ، برف و باران در زمستان ، نوع خاک ) نیازمند آبیاری بیشتری است. مثلا ممکنه نیاز باشه ماهی یک بار بهش اب بدید یا ممکنه 3 هفته یک بار بهش آب بدید! و در زمستان هم به خاطر برف و باران طبیعی نیازی به آبیاری نداشته باشید یا حتی ممکنه کسی در شهر پر بارانی زندگی کنه و اصلا به گلدان هاش هیچ ابی ندهد و فقط در تابستان ها گلدان های زعفرانی اش رو به زیر زمین یا زیر شیروانی منتقل کند.
تعهد بزرگ تر از خودم " خلق ثروت برای کشاورزها " است.
خلق یک برند جهانی، و گرفتن بازار های جهانی در حوزه کشاورزی اولین گامی هست که به سمت تحقق تعهدم بر می دارم.
داستان زندگی من، همون داستان زعفروش هست، می تونی داستان زعفروش رو بخونی و بیشتر من رو بشناسی.
اگه باز هم بیشتر دوست داشتی من رو بشناسی برو توی سایت fatemehdarvishi.ir و اونجا درباره شغل و دانشگاه و پروژه ها و تجربیاتم همه چیز رو گفتم.
Vel eros amet amet mauris a habitasse scelerisque? Vel urna dis et, placerat phasellus, diam in! Placerat nec facilisis, tortor tristique. Arcu placerat sagittis, velit lorem scelerisque egestas. Lundium et, ultrices, et tempor vel proin est! Lundium sociis ac, ut ultricies ridiculus ultricies pulvinar scelerisque et adipiscing auctor, urna platea non rhoncus magna egestas montes platea sed porta nisi porta, mus integer porta elit.
فاطمه بیات از اصفهان، مربا گلبرگ زعفران و شربت گلبرگ زعفران رو درست کردن و دستور پخت اش و عکس ها اش رو برای ما فرستادن
همین الان می تونی فایل اش رو دانلود کنی
کاقیه شماره تماس و اسم تون رو وارد کنید
یه لحظه صبر کن، یه پیشنهاد خوب دارم
فاطمه بیات از اصفهان که بعد از خوندن این مقاله، مربای گلبرگ زعفران رو درست کردن تک تک تجربیات شون رو به صورت گام به گام بهمون گفتن، اگه دوست داری تجربه های فاطمه خانم بیات رو بخونید، همین الان می تونی دانلود کنی