کشمش و مویز که معرف حضورتون هستند؟ انواع کشمش رو می شناسید؟ اصلا صبر کنید تفاوت کشمش با مویز رو می دونید؟ اگرم نمی دونید، با یک کلیک ساده می تونید ازش خبر دار بشید!!! اما چرا؟ اصلا چرا این موجود ارزش شناسایی داره؟ زعفروش خیلی زود این ارزشمندی رو براتون رونمایی می کنه! کافیه یه نگاه گذرا به این متن بندازید تا ببینید چه خاصیت ها که توی این کشمش کوچولو نمیشه پیدا کرد!
راستش رو بخواین اینقدر این خواص زیاد و متنوع اند که نمی دونم چطور باید منظمشون کنم!!! بگذارید از بزرگترین دسته و چه بسا محبوب ترینش شوع کنیم، یعنی خواص کشمش برای زیبایی!
اولا کشمش به خاطر موادی که درش هست از مرگ سلولی تا حدی جلوگیری می کنه و به این ترتیب به درمان پوسته و شورۀ سر کمک می کنه، علاوه بر این، از طرفی با تقویت عروق خونی و از طرف دیگه با تقویت مو، جلوی ریزشش رو می گیره.
در مورد تقویت مو، به طور ویژه تر میشه به مواد تشکیل دهندۀ کشمش پرداخت. کشمش حاوی مقادیر خوبی آهن، ویتامین ب کمپلکس و انواع آنتی اکسیدان ها است که همشون برای سلامت مو موثر اند.
مورد دیگه، ویتامین سی موجود در کشمش هست که با افزایش جذب مواد معدنی، باعث میشه مو ها طراوت و شادابی داشته باشند و رنگ طبیعی خودشون هم حفظ کنند. ویتامین سی موجود توی کشمش، به بدن کمک می کنه تا کلاژن بسازه، همینطور با تقویت غشای سلول مانع این میشه که به فولیکول مو آسیب برسه. (فولیکول بافتی از پوسته که وظیفش تولید مو است. کلاژن هم پروتئینیه که اطراف سلول ها وجود داره.)
بر اساس چیزایی که گفتیم، میشه خواص کشمش برای مو رو اینطور فهرست کرد:
کشمش دارای موادیه که مانع ورود رادیکال های آزاد به بدن میشه، و به این ترتیب از سلول های پوستی در مقابل چین و چروک محافظت می کنه.
از طرف دیگه کشمش برای بهبود لکه های پوستی هم مفیده. آنتی اکسدان های زیادی در کشمش وجود داره که باعث میشه اگه پوستتون دچار آسیب دیدگی شده، بهبود پیدا کنه و احیا بشه.
رسوراترول رو می شناسید؟ یک جور آنتی اکسیدانه که با رادیکال های آزاد مبارزه می کنه. کشمش این ماده رو درون خودش داره که باعث میشه سلول های سمی از خون جدا بشن و خون پاکسازی شه، همینطور به تولید گلبول های قرمز کمک میکنه. به این ترتیب خوردن کشمش به شفافیت و صافی پوست هم کمک می کنه.
بر اساس چیزایی که گفتیم، میشه خواص کشمش برای پوست رو اینطور فهرست کرد:
تناسب اندام هم برای سلامتی خیلی مهمه هم از نظر زیبایی روی ظاهر ما تاثیر گذاره. یکی از راه های داشتن تناسب اندام هم ورزش کردنه، اما ممکنه یه نفر بخواد ورزش کنه اما مدام احساس کسالت و خستگی کنه و یجورایی سطح انرژیش پایین باشه. خبر خوب زعفروش اینه که با خوردن کشمش و مویز می تونید تا حد خیلی خوبی سطح انرژیتون رو افزایش بدید.
کشمش به خاطر فروکتوز و گلوکزی که داره می تونه انرژی مورد نیاز برای ورزش کردن رو تامین کنه. از طرف دیگه اگه دارید رژیم غذایی برای لاغری می گیرید، توصیه می کنیم حتما کشمش و مویز رو توش بگنجونید. این توصیه دو تا دلیل داره. اول این که ممکنه بدنتون دچار ضعف بشه و بهش آسیب برسه پس خوردن مواد مغذی و کم کالری ای مثل کشمش می تونه مانع ضعیف شدنتون بشه. دلیل دومش هم اینه که کشمش چون فیبرش بالاست کمک می کنه احساس سیری داشته باشید و مدام دلتون برای خوردنی قیلی ویلی نره!
جالب این جا است که اگه می خواید تو پر تر بشید و وزن اضافه کنید هم کشمش گزینۀ خوبیه! دلیلش هم واضحه! بالاخره کربوهیدرات داره دیگه.
بر اساس چیزایی که گفتیم، میشه خواص کشمش برای رسیدن به تناسب اندام رو اینطور فهرست کرد:
کشمش حاوی مقادیر خوبی پتاسیمه. این پتاسیم گردش خون رو تسهیل می کنه، به همین دلیل هم اگه فشار خون دارید یک راه طبیعی و مطمئن برای کنترل کردنش خوردن کشمش و مویزه. از طرف دیگه کشمش با کنترل سطح کلسترول خون، روی سلامت قلب هم تاثیر گذاره.
بر اساس چیزایی که گفتیم، میشه خواص کشمش برای قلب و گردش خون رو اینطور فهرست کرد:
روم به دیوار، گلاب به روتون و اینجور حرفا، خیلی وقت ها مدفوع خیلی آبکی میشه و شما یجورایی اسهال می گیرید. تو این موارد هم کشمش رو توصیه می کنیم، چون باعث جذب آب مدفوع توی روده ها می شه.
حالا جالب این جا است که همین موجود توی درمان یبوست هم مفیده! چطوری؟ همون طور که قبلا اشاره کردیم کشمش حاوی مقادیر خوبی فیبره، و این هم یعنی دفع راحت تر، نعمتی که اگه یبوست داشته باشی، قدرشو خیلی خوب می دونی!
کشمش و مویز علاوه بر داشتن فیبر که به خودی خود باعث تسهیل و گوارش و دفع و به طور کلی عملیات هضم غذا میشه کمک های دیگه ای هم به دستگاه گوارش می کنه مثل از بین بردن نفخ شکم.
یکی از فواید کشمش اینه که تو سم زدایی موثره. چطوری؟ همون طور که می دونید یکی از اعضایی که وظیفش دفع سمومه، کبده. خیلی وقتا ممکنه آدم مواد غذایی ناسالمی مصرف کنه، تو این جور مواقعه که کبد وظیفه داره سموم وارد شده به بدن رو دفع کنه. کشمش و مویز هم تو این مورد به کمکش میان. (حواستون هست که این موضوع خودش باعث شفافیت پوست هم میشه؟)
بر اساس چیزایی که گفتیم، میشه خواص کشمش برای دستگاه گوارش رو اینطور فهرست کرد:
کشمش حاوی ماده ای به اسم الئالونیک اسیده. این ماده از تجمع باکتری ها و در نتیجه پوسیدگی دندونای شما محافظت می کنه. این موضوع باعث میشه از بوی بد دهان هم در امان باشید. (البته معمولا آدما از بوی دهان خودشون در امان اند! پس کشمش رو به همه تعارف کنید تا منطقه امن معناداری داشته باشید!)
از طرف دیگه کشمش و مویز به خاطر کلسیمی که دارند از سایش و شکنندگی مینای دندون ها جلوگیری می کنند. این کلسیم خودش باعث جذب بهتر ویتامن ها میشه. دیگه لازم به گفتن نیست که علاوه بر مینای دندون، استخوان های بدن هم به کلسیم نیاز دارند و کشمش براشون مفیده!
بر اساس چیزایی که گفتیم، میشه خواص کشمش برای دهان و دندان رو اینطور فهرست کرد:
یکی از راه هایی که کشمش برای کنترل دیابت داره رو قبلا بررسی کردیم، یعنی ایجاد احساس سیری و جلوگیری از پرخوری! (لازم به گفتن نیست که پرخوری برای بدن معایب زیادی داره، به خصوص برای بیماران دیابتی هم مشکل سازه.)
علاوه بر مورد بالا، کشمش و مویز در کنترل انسولین هم موثر اند و نقش انسولین در کنترل دیابت هم که بر هیچکس پوشیده نیست.
ماده ای به اسم آرژینین توی کشمش موجوده که نوعی آمینو اسیده و قوای جنسی رو تقویت می کنه. کشمش برای درمان اختلال نعوظ هم مفیده و باعث میشه نعوظ بهتری داشته باشید.
علاوه بر تقویت قوای جنسی که در ارتباطات زناشویی بسیار مهمه، یکی دیگه از خواص کشمش افزایش قدرت باروریه. این هم با همون آرژینین انجام میشه، در واقع این آمینو اسید باعث افزایش سطح تحرک اسپرم ها میشه.
سرطان این روز ها مشکل شایعی در جهانه و سالانه جون خیلی از انسان ها رو می گیره، و درمان قطعی هم نداره. یک راه مهم برای جلوگیری از ابتلا به سرطان استفاده از آنتی اکسیدان ها است، به خصوص آنتی اکسیدان های طبیعی. کشمش و مویز هم دارای کاتچین هستند. کاتچین یک نوع آنتی اکسیدان گیاهیه. به این ترتیب کشمش می تونه در جلوگیری از سرطان نقش خوبی ایفا کنه.
خیلی از کسانی که دچار کم خونی هستند، در واقع به خاطر کمبود ویتامین های ضروری بدنشون توی ساخت گلبول های قرمز دچار مشکله. کشمش و مویز با ویتامین ب کامپلکسی که دارند به تولید گلبول های قرمز کمک می کنند. علاوه بر این کشمش دارای مقادیر خوبی آهن و مسه و در درمان فقر آهن موثره. از این گذشته آهن موجود در کشمش و مویز به درمان اختلالات بی خوابی هم کمک می کنه.
کشمش و مویز دارای خواص ضد باکتریایی و ضد ویروسی هستند. به این ترتیب استفاده از اون ها از بروز عفونت و تب ناشی از اون جلوگیری می کنه. برای همین هم زعفروش بهتون توصیه می کنه توی پاییز و زمستون با خوردن مرتب کشمش از خودتون در برابر سرماخوردگی محافظت کنید.
کشمش و مویز حاوی مقادیر خوبی میتامین آ و کاروتنوئید هستند. کاروتنوئید مادۀ بینظیریه که انواع مختلفی داره. یک نوع از اون توی بدن تبدیل به ویتامین آ میشه. این ماده خاصیت آنتی اکسیدانی هم داره و به این ترتیب به جلوگیری از کمک می کنه. وقتی حرف ویتامین آ به میون میاد باید پای تقویت چشم و بینایی هم پیش کشید. همونطورکه می دونید این ویتامین برای سلامت چشم ها ضروریه.
همون جایی که از پتاسیم حرف زدیم (توی قسمت مربوط به کاهش فشار خون) میشد به این نکته هم اشاره کرد، اما از اون جا که مشکلات کلیوی به خصوص سنگ کلیه نسبتا رایج و بسیار هم درد ملال آوریه، لازم دونستم جداگونه روش تاکید داشته باشم. ای مردم بدانید و آگاه باشید که پتاسیم نقش خیلی مهمی توی سلامت کلیه ها و پیشگیری از تشکیل سنگ کلیه داره و کشمش هم دارای مقادیر خوبی پتاسیمه.
همون طور که دیدید از شیر مرغ تا جون آدمیزاد رو میشه تو خواص این موجود کوچول موچولو پیدا کرد. انصافا حیف نیست این ماده رو توی رژیم غذاییتون بگنجونید و ازش لذت ببرید؟