آنچه در ادامه این مقاله از زعفروش بیان میشه، حاصل گفت و گو با خانم مهندس لیلا چوپانی مسئول کنترل کیفیت و مدیر فنی آزمایشگاه زعفران هست.
سوال؛ درجه بندی زعفران چگونه است؟
ما کلا 5 مدل زعفران درجه بندی شده داریم، سرگل ممتاز و زعفران درجه 1 و 2 و 3 و 4
طبق جدول زیر ما درجه بندی زعفران رو مشخص می کنیم و روش آزمون رو هم بهتون توی هر معیار میگم که بر اساس چه مدلی هست.
ردیف
ویژگی ها
درجه بندی زعفران سرگل ممتاز
زعفران درجه 1
زعفران درجه 2
زعفران درجه 3
زعفران درجه 4
روش آزمون
1
خامه همراه با کلاله (درصد جرمی) حداکثر
0.5
5
10
20
30
استاندارد ملی 259-2
2
مواد خارجی (درصد جرمی ) مواد خارجی مربوط به گیاه (حداکثر) مواد خارجی مربوط به محیط
0.1 منفی
1 منفی
2 منفی
2 منفی
2 منفی
استاندارد ملی 259-2
3
رطوبت و مواد فرار (درصد جرمی ) حداکثر
10
10
12
12
12
استاندارد ملی 259-2
4
خاکستر کل (درصد جرمی) بر اساس ماده خشک
5.5
6
7
7
7
استاندارد ملی 1197
5
خاکستر نامحلول در اسید (درصد جرمی ) بر اساس ماده خشک حداکثر
0.5
1
1.5
1.5
1.5
استاندارد ملی 1253
6
عصاره محلول در آب سرد بر اساس ماده خشک حداکثر
65
65
65
65
65
استاندارد ملی 1619
7
پیکروکروسین (حداکثر جذب در طول موج 257 نانومتر) بر اساس ماده خشک حداقل
85
80
70
70
70
استاندارد ملی 259-2
8
سافرانال (حداکثر جذب در طوب موج 330 نانومتر) بر اساس ماده خشک
20-50
20-50
20-50
20-50
20-50
استاندارد ملی 259-2
9
کروسین (حداکثر جذب در طول موج 440 نانومتر ) بر اساس ماده خشک حداقل
220
200
180
150
140
استاندارد ملی 259-2
10
استخراج و تشخیص رنگ های افزودنی
منفی
منفی
منفی
منفی
منفی
استاندارد ملی 259-2
11
جستوجو و بررسی پیگمان های زعفران 1
6 پیگمان
6 پیگمان
6 پیگمان
6 پیگمان
6 پیگمان
استاندارد ملی 259-2
12
ازت تام ( درصد جرمی) بر اساس ماده خشک حداکثر
3
3
3
3
3
استاندارد ملی 1522
13
فیبر خام ( درصد جرمی ) بر اساس ماده خشک حداکثر
6
6
6
6
6
استاندارد ملی 3394
این جدول کامل که خانم مهندس گفتن اما من می خوام براتون شروع کنم به تشریح کردن اونچه که از این جدول میشه فهمید، بقیه مصاحبه خانم مهندس چوپانی در مقاله روش های تشخیص زعفران تقلبی آورده شده، اینجا من می خوام فقط از زاویه دید آزمایشگاه با هم دیگه این جدول رو توی این مقاله تشریح کنیم و نتیجه گیری کنیم.
تفسیر جدول و نکات مهم درجه بندی زعفران
الان می خوام براتون این جدول آژمایشگاهی که شما وقتی زعفرانی رو ببرید و این برگه رو تحویل بدن رو با هم تفسیر کنیم. و ببینیم ما چه نتیجه ای از این اعداد و ارقام داخل جدول می تونیم بگیریم که برامون به یاد بمونه و حواسمون بهشون باشه؟
کروسین زعفران عامل مهم اول در درجه بندی و دسته بندی زعفران
همین اول که برای خودم سوال شد، کروسین یعنی چی ؟ اسم دانشگاهی و علمی اش کروسین هست، به زبان قابل فهم تر برای من یعنی چی؟ مقاله کروسین زعفران چیست؟ من توضیح علمی و زبان ساده اش رو گفتم اگه خیلی مشتاق هستید اونجا برید بخونید. ولی الان بهت میگم کروسین یعنی عامل رنگدهی زعفران .
هر جا اسمی از کروسین اوردم، سریع توی ذهنت بگو ( کروسین = قدرت رنگ دهی زعفران ) همین و تمام.
تعهد بزرگ تر از خودم " خلق ثروت برای کشاورزها " است.
خلق یک برند جهانی، و گرفتن بازار های جهانی در حوزه کشاورزی اولین گامی هست که به سمت تحقق تعهدم بر می دارم.
داستان زندگی من، همون داستان زعفروش هست، می تونی داستان زعفروش رو بخونی و بیشتر من رو بشناسی.
اگه باز هم بیشتر دوست داشتی من رو بشناسی برو توی سایت fatemehdarvishi.ir و اونجا درباره شغل و دانشگاه و پروژه ها و تجربیاتم همه چیز رو گفتم.
Vel eros amet amet mauris a habitasse scelerisque? Vel urna dis et, placerat phasellus, diam in! Placerat nec facilisis, tortor tristique. Arcu placerat sagittis, velit lorem scelerisque egestas. Lundium et, ultrices, et tempor vel proin est! Lundium sociis ac, ut ultricies ridiculus ultricies pulvinar scelerisque et adipiscing auctor, urna platea non rhoncus magna egestas montes platea sed porta nisi porta, mus integer porta elit.
فاطمه بیات از اصفهان، مربا گلبرگ زعفران و شربت گلبرگ زعفران رو درست کردن و دستور پخت اش و عکس ها اش رو برای ما فرستادن
همین الان می تونی فایل اش رو دانلود کنی
کاقیه شماره تماس و اسم تون رو وارد کنید
یه لحظه صبر کن، یه پیشنهاد خوب دارم
فاطمه بیات از اصفهان که بعد از خوندن این مقاله، مربای گلبرگ زعفران رو درست کردن تک تک تجربیات شون رو به صورت گام به گام بهمون گفتن، اگه دوست داری تجربه های فاطمه خانم بیات رو بخونید، همین الان می تونی دانلود کنی