یکی از دسر های خوشمزۀ ایرانی شله زرده. تو خیلی مراسمای
مذهبی و نذریا مرسومه که شله زرد بپزن و بین مردم تقسیم کنن. اما این رنگ دلربا و
عطر خوشش از کجا میاد؟ معلومه دیگه! زعفران… همون مادۀ گرانبها و پرخاصیت که
محبوب همۀ ما زعفروشی ها اس.
برنامۀ این دفعۀ زعفروش اینه: آموزش طرز تهیۀ شله زرد
می ریم که داشته باشیم یک کلاس آموزشی تمام عیار. کاغذ قلم ها رو آماده کنید.
مواد لازم برای تهیۀ شله زرد
(برای 8 نفر در نظر گرفته شده، طبیعتا تعداد تغییر کنه به همون نسبت مقدار مواد تغییر می کنه.):
1 خرده برنج (همون نیم دانه منظورمه.): 2 پیمانه (هر پیمانه
تقریبا معادل 16 قاشق سوپ خوریه.)
2 زعفران: 1 مثقال
3 آب: 12 پیمانه
4 شکر: 4 پیمانه
5 کره(ترجیحا گیاهی): 50 گرم
6 گلاب: یک استکان
7 روغن مایع: 1 قاشق
8 خلال بادام و پسته و پودر دارچین برای تزئین: به میزان
دلخواه
طرز تهییه شله زرد
پختن شله زرد یکوچولو پیچ و تاب داره. البته هیچ نگران
نباشین. زعفروش تمام سعیشو می کنه همه این پیچ ها رو به سلامت پشت سر بگذاریم.
قبل از این که بریم سراغ پخت و پز حواستون باشه برنج ها
باید یک شب خیس خورده باشن.
مرحلۀ اول اینه که برنج ها رو (که خوب خیس خوردن) با آب ها
بگذارید تو قابلمه با در نیمه بسته تا بجوش بیاد. بهتره از شعلۀ بالا استفاده
کنید. (گذر از اولین پیچ: همش نزن!)
حالا زعفران ها رو با یک لیوان آب مخلوط کنید و داخل شلتون
بریزید. (نقطۀ تبدیل شله به شله زرد!)
وقتی آب ها جذب برنج شدند و یکم سفت تر شد، شعله رو بیارین
پایین تر و همش بزنین. (گذر از خطرناک ترین پیچ: ممکنه احساس کنید سفت شده و به
ذهن مبارکتون خطور کنه یکم آب بهش اضافه کنید! نکن، نکن خواهرمن، نکن برادر من!
وسوسه ای بیش نیست. اگه آب اضافه کنید بعدا که قاشق میخوره آب میفته!!! نگران
سفتیشم نباشین تو مراحل بعدی برطرف میشه. )
وقتی برنج کاملا شفته شد، شکر رو بهش اضافه کنید.(بفرما!
سفتی که نگرانتون کرده بود برطرف شد!) شروع کنید هم زدن تا هم شکر ها خوب و یکدست
مخلوط حل شن و هم شله زردتون از خطر ته گرفتگی در امان بمونه. یک ربع که هم زدین
وارد فاز بعدی پروژه میشیم.
اولین اقدام تو این فاز اضافه کردن گلابه! (اگه دوس دارین
میتونین خلال بادوم هم داخلش بریزین.) بعد 5 تا 10 دقیقه آروم آروم همش بزنید.
اقدام آخر اینه که کره و روغن مایع رو بهش اضافه می کنیم و
می گذاریم 10 دقیقه بجوشه و بعدش درش رو می گذاریم تا کاملا دم بکشه. (روغن مایع
به شفاف تر شدن رنگش کمک می کنه.)
حالا شله زرد رو بریزید تو ظرفای قشنگتون و نوش جان کنید! راستی تزئین فراموش نشه!
شما از روش تون برای درست کردن شله زرد بگید، در بخش نظرات شما می تونید دستور پخت خودتون رو به ما بگید.
ما دستور پخت 10 تا دسر دیگه که با زعفرون میشه اونها رو درست کرد رو هم دادیم، اگه علاقه تون به این حوزه زیاده حتما پیشنهاد می کنم یه نگاهی بهشون بندازید، و نظر خودتون رو به ما درباره روش هایی که آموزش دادیم بگید.
طرز تهیه بستنی زعفرانی خانگی
دستور پخت پودینگ نشاسته زعفرانی
دستور پخت موس زعفران و عسل
طرز تهیه سوهان زعفرانی خانگی
دستور پخت مسقطی زعفرانی
دستور پخت نان زعفرانی
طرز تهیه ی کاچی زعفرانی
دستور پخت شله زرد
طرز تهیه فرنی زعفرونی
دستور پخت شیرینی پسته ای زعفرانی