بستنی زعفرانی، موضوع خنک و دلچسب این دفعۀ زعفروش هس. این خوردنی محبوب بزرگ و کوچیک نمی شناسه، از دختر بچۀ 3 ساله تا پیرمرد 80 ساله به پیشنهاد خوردن بستنی نه نمیگن، به خصوص اگه مهمونشون کنید. (مفت باشه، کوفت باشه. حالا این که دیگه بستنیه جای خود داره.)
بیاین یکم تو تاریخ شناور شیم، جذابه.
اولین بار کی بستنی ساخته شده؟
می دونید اولین بار کی بستنی ساخته شد؟ واقعیت اینه که تاریخ مشخصی نیست که بگیم مثلا از فلان روز به بعد بستنی اختراع شد. از همون قدیم ندیما دسرهای یخ زده و اصلا خود یخ محبوب بوده. تو همین ایران خودمون روی برف تمیز شیره می ریختن و تو روزای گرم می خوردن. یا امپراتور رومی، اسکندر، نفر می فرستادن آلپ براشون یخ بیاره. (بحران بی یخچالی) غیر این ها تو چین هم لبنیات یخ زده استفاده می کردن.(با توجه به اشاراتی که تو ادبیاتشون دیده شده.) اما یجورایی میشه گفت تو ایتالیا بوده که این دسرهای یخی نزدیک شده به بستنی امروزی ما اونم از سال 1660 به بعد…
خب بعد شنا، سونا می چسبه! به خصوص سونای خشک (منظورم
آشپزخونس) بله دیگه درست حدس زدین، خبر خوب اینه که بستنی زعفرانی رو میشه توی
خونه و آشپزخونۀ خودتون هم درست کنین. موادی که بهشون نیاز دارید، این پایین قطار
شده:
مواد لازم برای درست کردن بستنی زعفرانی
- زعفران دم کرده(گل سرسبد محفل زعفروش): نصف قاشق چایخوری
- شکر: یک پیمانه (معادل 16 قاشق سوپ خوری)
- شیر: 3 پیمانه
- ثعلب: یک قاشق چایخوری (ثعلب پودریه که از ساییدن گونه های مختلف گیاه ثعلب به دست میاد. ثعلب باعث چسبندگی بستنی میشه.)
- خامۀ چرب (غلیظ و سفت): ثلث پیمانه
- گلاب: ربع پیمانه
- هل: یک قاشق چایخوری
- مغز پسته و بادام: برای تزئین به میزان دلخواه
قبل از اینکه وارد بحث چگونه درست کردن بستنی زعفرانی بشیم، باید یادآوری کنم که ما توی زعفروش درباره سایر دسر هایی که میشه با زعفرون درست کرد، قبلا کلی نوشتیم، شاید شما بعدا دوست داشته باشید، یه نگاهی به بعضی از این دسر ها بندازید.
طرز تهیه بستنی زعفرانی خانگی
دستور پخت پودینگ نشاسته زعفرانی
دستور پخت موس زعفران و عسل
طرز تهیه سوهان زعفرانی خانگی
دستور پخت مسقطی زعفرانی
دستور پخت نان زعفرانی
طرز تهیه ی کاچی زعفرانی
دستور پخت شله زرد
طرز تهیه فرنی زعفرونی
دستور پخت شیرینی پسته ای زعفرانی
طرز تهییه بستنی زعفرانی
اول 50 گرم شکر رو با شیر بگذارین روی شعله تا بجوشه. تو
این مدت ثعلب و بقیۀ شکر ها رو تو یک ظرف دیگه مخلوط کنید و وقتی شیر و شکر به جوش
رسیدن کم کم بریزیدشون توی شیر و با همزن دستی خوب همشون بزنید.
شعله رو خاموش کنید و گلاب و زعفران رو هم اضافه کنید.
منتظر بمونید تا این مواد خنک بشن، بعدش خامه و هل رو هم اضافه کنید. حالا دوباره
با همزن همش بزنید تا خامه تو شیر خوب حل شه.
حالا مواد رو توی یک ظرف مناسب (استیل) بریزید و بگذارید
توی فریزر. بعد 3 ساعت درشون بیارین دوباره هم بزنید (حدود 8 دقیقه تا پف کنه) و
دوباره برش گردونین تو فریزر. حالا هر یک ساعت یکبار همین کار رو تکرار کنید. 3
ساعت که بگذره بستنی زعفرونی حاضره. نوش جونتون!
راستی تکلیف مغز ها چی میشه؟ معلومه دیگه! برای تزئین
بریزید روی بستنی زعفرانی! یک ایدۀ دیگه هم استفاده از خرده های خامۀ خشک روی
بستنیه.
خامۀ خشک رو به سادگی میشه درست کرد. کافیه صد گرم خامه
صبحانه و یک قاشق چایخوری شکر رو با هم مخلوط کنید و تو یک سینی پهن کنید بگذارید
فریزر یخ بزنه.
0
0
رای ها
رای من به مقاله