مهمونی دارین؟ مهمونای عزیز و مهمی
قراره بیان خونتون و هم نشین سفرتون شن؟ لابد که پلو هم بار می گذارید. اونم با ته
دیگ های وسوسه برانگیز! اصلا نصف جذابیت سفره به ته دیگشه…
از خوبیا و دَک و پز زعفرون هم که
لازم نیست تعریفی کنم، معرف حضورتون هستند. بعدشم عطر آن است که خود ببوید نه آن
که عطار بگوید! شما خودتون یه چیکه زعفرون دم شده به ته دیگ ها اضافه کنید، عطر و
رنگش مجذوبتون می کنه.
البته اینقدر هام که من گفتم ساده نیست این ته دیگ زعفرانی. سخت هم نیستا. مث خیلی غذا ها و دسر ها و سالاد ها و غیره و غیره، روش پخت داره. می تونید با دنبال کردن این متن از زعفروش یادش یگیرین، مثل آبِ خوردن!
مواد لازم برای تهیه ته دیگ زعفرانی
(این مقادیر برای 8 نفره، کم و زیادیش رو خودتون نسبت بزنید.)
- زعفران دم کرده: به میزان لازم
- برنج: ۸ پیمانه
- زرده تخم مرغ: ۳ عدد
- ماست چکیده: ۲ پیمانه
- نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز: به میزان لازم
- روغن: به میزان لازم
روش تهییه ته دیگ زعفرانی
اول از همه، ماست و زردۀ تخم مرغ رو با هم مخلوط کنید و آنقدر هم بزنید تا یکدست بشه. بعدش زعفرون دم کرده خوش رنگ و لعاب تون و نمک، ادویه رو بهش اضافه کنید و دوباره هم بزنید.
حالا اون قدری از برنج رو که تمایل دارین ته دیگ شه به مخلوطتون اضافه کنید.(بعد از آبکش کردن البته!) و طبق معمول هم بزنید و هم بزنید تا رنگ زعفرون بپیچه و بپیچه و همۀ مواد رو بغل بگیره.
دیگه وقتش رسیده که آتیش بازی
کنیم! پس یه شعله ای دست و پا کنید و قابلمه رو روش بگذارید. روغن رو بریزید توش و
منتظر باشید تا داغ شه.
روغن که داغ شد، مواد زعفرونی رو بریزید تو قابلمه و کف قابلمه پهن و صافشون کنید. بعدشم بقیه برنج ها رو بریزید روشون و دم کنید.
نکات لازم و ضروری برای پختن ته دیگ
چنتا ترفند ریزه میزه براتون دارم که به کیفیت کار کمک کنه
نکته اول: قبل این گذاشتن در قابلمه و ذم کردن پلو، چنتا حفره با ته قاشق یا کفگیر رو برنج ها ایجاد کنید.
نکته دوم: اولش شعله رو حدود یک دقیقه بالا بکشید تا بخار بیاد کاملا رو برنج ها بپیچه. بعدش بکشیدش پایین و منتظر شید تا پلو و ته دیگ زعفرانی دم بکشه!!!
اگر دوست دارید میتونید موقع سرو به ته دیگ ها روغنم بزنید. (البته این کار توصیه نمیشه چون چربیش خیلی میره بالا و برای سلامتی مشکل ساز میشه.) بقیۀ کارهام به سلیقه و ذائقۀ خودتون برمیگرده. مثلا میتونید به ته دیگ های زعفرونیتون آبلیمو یا گلاب اضافه کنید. یا ته دیگ ها رو با زرشک و مغز هایی مثل پسته و بادوم تزئین کنید. یا اگه به مذاقتون خوش میاد تیکههای کوچیک مرغ رو با فلفل دلمه ای نگینی شده و پیاز طعم دار کنید و به مخلوطتون اضافه کنید. (همون مخلوطی که می ریزید کف قابلمه.)
ته دیگ خالی که نمی چسبه درسته؟ با یه خورشتی چیزی همیشه می چسبه مثلا قیمه ای؟ مرغی؟ میگویی و… ما توی زعفروش دستور پخت تک تک این ها رو گذاشتیم، کافیه فقط یه نگاهی بهشون بندازی.
طرز تهیه قیمه زعفرانی
طرز تهیه کباب زعفرانی
طرز تهیه جوجه زعفرانی
طرز تهیه میگو زعفرانی
طرز تهیه ی مرغ زعفرانی
طرز تهیه ماهی زعفرانی
طرز تهیه برنج زعفرانی
0
0
رای ها
رای من به مقاله