سوهان زعفرانی یک خوراکی خوشمزه است که قراره بشه گل سرسبد محفل این بحث. زعفروش آماده است تا دوباره شما رو سوار ماشین مخصوصش کنه و یک گردش با هم داشته باشیم. گردشمون رو از اطراف قم شروع می کنیم و از عهد قجر! (بله دیگه ماشین زعفروش مجهز به سیستم حرکت در زمان هم هست! )
تاریخچه سوهان خانگی
البته این آغاز مکانی و زمانی بی حکمت نیست. سوهان زعفرانی
اولین بار توی قم درست شده و اونم دوران پادشاهای قاجاری. گویا اولین بار برای
پیشکش به شاه پختنش. (این یعنی سوهان زعفرانی یک خوراکی شاهانست! )
ماشین زعفروش از قم که حرکت کرد میره و میره تا همه جای
ایران می رسه (حتی از مرز می گذره) و البته تو زمان هم سفر می کنه و تا امروز و
آینده هم میره و سوغاتش که همون سوهان زعفرانی باشه رو همه جا میبره!
خبر خوب اینه که شما می تونید سوهان زعفرانی خوشمزه و محبوب رو تو خونه هم آماده کنید.
اگر فکرش به سرتون زد که ایدۀ پختن سوهان زعفرانی توی خونه رو امتحان کنین، پس معطل نکنین و آستین بالا بزنید. اولین مرحلشم مثل بقیه کار ها تهیۀ مواد لازمه. لیستش حاضره، بفرمایید:
مواد لازم برای سوهان زعفرانی خانگی
- عسل: 6 قاشق غذاخوری
- کره: 10 قاشق غذاخوری
- پودر هل: نصف قاشق چایخوری
- زعفران ساییده شده: (قسمت خوشرنگ ماجرا) نصف قاشق چایخوری
- آرد گندم: دو و نیم قاشق غذاخوری
- پودر جوانه گندم: 2 قاشق چایخوری
- آب: 8 قاشق غذاخوری
- شکر: 1 پیمانه
- خلال بادام: به دلخواه خودتون
- مغز پسته خرد شده: نصف پیمانه
- نمک: یک کوچولو (یک هشتم قاشق چایخوری)
نکته: دو تا کاغذ بزرگ روغنی کف دو تا سینی پهن کنید و
بذارید دم دستتون. دماسنج هم لازمه چون اگه دما بالا یا پایین تر از حد درستش باشه
سوهان زعفرانی کیفیت مطلوبش رو نخواهد داشت.
دستور پخت سوهان زعفرانی
آرد گندم و پودر جوانه گندم و شکر رو توی قابلمه بریزید و
زیرش رو روشن کنید. دو سه دقیقه ای بالای سرشون بایستید و بطور مداوم هم بزنید.
بعد آب رو اضافه کنید و به هم بزنید تا به نقطه جوش برسه. تو این مرحله کره رو توش
بندازید تا ذوب شه. و تو مرحلۀ بعد هل، نمک، عسل و زعفران رو هم بهش اضافه کنید.
پیشنهاد میشه از
همون موقع که آب به جوش میاد، دماسنج رو توی مایع فرو کنید چون دما باید به 260
درجۀ سانتیگراد برسه و نه بیشتر، در غیر این صورت سوهان زعفرانیتون سفت می شه.
وقتی به دمای مورد نظر رسیدین شعله رو کم کنید و خلال
بادوما رو بهش اضافه کنید و هم بزنید. این کار رو باید محتاطانه و با سرعت انجام
بدین.
حالا وقتشه مایع رو به شکل دایره های کوچولو روی کاغذای
روغنی بریزید. (5 تا 6 تا گردی خوبه)
مغز پسته های خرد شده رو روی مایع بریزید و با قاشقی چیزی
فشار بدین تا همه جای دایره های سوهان زعفرانی هم سطح شن.
حالا منتظر بمونید تا مواد دماشون بیاد پایین و سرد شن. سوهان زعفرانی شما آماده است، بفرمایید. آخ که اگه چای زعفرانی تازه دم هم داشته باشین. نوش جان!
اگه این متن رو دوست داشتید، من احتمال می دم شما مقاله های زیر رو هم دوست داشته باشید:
طرز تهیه بستنی زعفرانی خانگی
دستور پخت پودینگ نشاسته زعفرانی
دستور پخت موس زعفران و عسل
طرز تهیه سوهان زعفرانی خانگی
دستور پخت مسقطی زعفرانی
دستور پخت نان زعفرانی
طرز تهیه ی کاچی زعفرانی
دستور پخت شله زرد
طرز تهیه فرنی زعفرانی
دستور پخت شیرینی پسته ای زعفرانی
0
0
رای ها
رای من به مقاله