کباب زعفرانی! ایرانی جماعت از قدیم الایام هر وقت خواسته
به خودش حال بده یا مهمون عزیزی داشته، کباب زده بر بدن! البته اگه ینفر خیلی
بخواد خوش بگذرونه یا مهمونش عزیز نباشه، بلکه “خیلی” عزیز باشه کباب
جوابگو نیست، باید کباب زعفرانی رو امتحان کنه!
کباب زعفرانی از اعضای محترم و اسم و رسم دار زعفروش تشریف
دارن. برای همین زعفروش یک پست که سهله بیشتر از این ها باید تقدیمشون کنه اما چه
میشه کرد، شدیم مصداق “برگ سبزی است تحفۀ درویش چه کند بی نوا ندارد
بیش!”
با اجازۀ استاد کباب زعفرانی با تخلص کوبیده (از اشعار منسوب
به جناب ک.ک.ز: کوبیدگی آموز اگر طالب فیضی) به معرفیشون می پردازیم.
مواد لازم برای کباب زعفرانی
- زعفران: به مقدار لازم (وقتی توی زعفروش گشت و گذار می کنید مطمئن باشید عطر زعفران به مشامتون خواهد رسید. )
- گوشت چرخ کرده: یک کیلو (آخ که اگه گوشت کباب زعفرانی، گوسفندی باشه اونم تازه! چی میشه )
- پیاز: 4 تا دونه متوسط
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
خب حالا بریم سر اصل مطلب، سیخ کردن کباب کوبیده کار هر کسی
نیست، یعنی نه که نباشه ها، قلق داره. زعفروش قلقشم توضیح میده؛ بله دیگه ما
اینیم!
قلق سیخ کردن کباب کوبیدۀ زعفرانی:
- گوشت و پیازای رنده شده و زعفران و نمک فلفل رو با هم مخلوط کنید و ورز بدید. خیلی اینکارو با حوصله انجام بدید و سعی کنید خوب خوب ورز داده بشند تا چسبندگی پیدا کنند. حتی میتونید یکی دوتا تخم مرغ هم داخلش بشکونید تا چسبندگیش بیشتر شه.
- برای کباب زعفرانی از سیخ پهن استفاده کنید.
- یک کاسه آب سرد کنار دستتون بذارید اول دستتون رو تو آب سرد کنید بعد یک مشت از مواد بردارید و شکل دوک اش کنید و بعد سیخ رو روش بذارید و کم کم پهنش کنید روی سیخ. بعد با فشار دادن انگشتتون رو سطحش اثر بذارید. آخرش هم دو طرفش رو بچسبونید به سیخ. حواستون باشه برای گرفتن سیخ بعدی کباب زعفرانی دوباره دستتون رو خیس کنید.
اما میرسیم به جای پر دود و بوی ماجرا!
کباب کردن کباب زعفرانی:
از اونجا که پیش بینی ها حاکی از اینه که کاربرای زعفروش
آیکیوی بالای 160 دارن پس روده درازی نمیکنم، کبابش کنید، همین!
فقط چند نکته یادآور میشم:
بعد از روشن کردن ذغال صبر کنید شعله یکم فروکش کنه ملایم شه بعد سیخ ها رو روش بگیرید.
حواستون باشه با جا به جا کردن به موقع همۀ سیخ ها کباب زعفرانی همه جای کباب ها خوب بپزن یجوری که نه خامی توش باشه نه سوختگی!
استاد کباب زعفرانی از دوران طفولیت یار و همدمی داشتند که
همیشه اصرار دارن تو هر مراسمی همراهشون باشه، جناب گوجه! ایشونم کباب کنید که دل
استاد نشکنه.
اگر بتونید یک دیس پلو هم آماده کنید با تزئین خوشرنگ زعفران که عالی خواهد بود. ( برای اینکارشاید نیاز باشه سری هم به مقاله روش دم کردن زعفرون بندازید)
هر چند تو سفره ای که کباب و گوجه هست، نیازی به عرض اندام دیگه ای نداریم اما خالی از لطف نیست پیازم قاچ کنید (اگه مَشتی باشید مُشت هم چیز خوبیه) سبزی خوردن تر و تازه و پر ریحون هم بذارید و دوغ! دوغ و دیگر هیچ! نان سنگک هم که دیگه نگم برات!
خب خب تا بیشتر از این دل خودمو آب ننداختم بدرود میگم. کباب زعفرانی نوش جان!
اگه این متن رو دوست داشتی، احتمالا کلا به غذا علاقه مندی، واسه همین زعفروش بهت پیشنهاد میده یه نگاهی به مقاله های زیر هم بندازی!
طرز تهیه قیمه زعفرانی
طرز تهیه جوجه زعفرانی
طرز تهیه میگو زعفرانی
طرز تهیه ی مرغ زعفرانی
طرز تهیه ماهی زعفرانی
طرز تهیه ته دیگ زعفرانی
طرز تهیه برنج زعفرانی
0
0
رای ها
رای من به مقاله