کاچی یکی از غذا ها (یا بهتره بگم یجور دسر) است که از قدیم
الایام بین ایرانیا پختن و خوردنش مرسوم بوده. مثلا واسه عروس دامادا کاچی می
پختن. یا یکی دیگه از استفاده های رایجش مراسم های آئینی و مذهبی به خصوص بین
خانوما و تو دورهمیای زنونه بوده. (مثل آئین های سفره بی بی حور، بی بی نور و بی
بی سه شنبه و غیره که خانوما دور هم جمع می شدن و کاچی میپختن و می خوردن و حواسشون
جمع بوده هیچ مردی نه ببینه و نه کاچی بخوره!)
حتی ریشۀ کاچی رو میشه تو ضرب المثل هام پیدا کرد. شنیدین
که “کاچی بهتر از هیچی”؟ البته تو این ضرب المثل ارج و قربی برای کاچی
قائل نشده حتی یکوچولو دست کم هم گرفتنش! اما هیچی از ارزش های کاچی کم نمیشه! از
بس که خاصیت داره این دسر: برای خانومایی که تازه زایمان کردن یا بعد از دوران
عادت ماهیانه مقویه. خونسازه و به درد کمخونی هم میخوره. قوای جنسی و کمبود اسپرم
یا سردی مردان رو هم بهبود می بخشه. دیگه چی بهتر از کاچی اونم زعفرانی؟؟
زعفروش دعوتتون می کنه به یک پیاله کاچی زعفرانی، فقط کافیه
لیست زیر رو تهیه کنید و دست به کار شید.
مواد لازم برای تهییه کاچی زعفرانی
1 شکر: یک پیمانه (یک پیمانه تقریبا معادل 16قاشق سوپخوریه)
2 آب: 3 پیمانه
3 گلاب: نصف پیمانه
4زعفران ساییده شده: هر قدر میلتونه.
5 آرد گندم: یک پیمانه
6 کره: 150 گرم
7 ادویه های مناسب (مثل دارچین و زنجبیل و پودر هل): مقدار
مناسب به زعم خودتون.
8 انواع مغزها مثل پسته، بادوم، گردو و… (این قسمتش
دلخواهه): هرقدر دوست داشتید.
طرز تهیۀ کاچی زعفرانی
پختن کاچی زعفرانی در عین این که خیلی ساده و روونه، چند
بخش داره:
اول شما باید یک شیره آماده کنید. اینطوری که آب و شکر رو
بگذارید روی شعله تا حرارت ببینه و با هم یکی شه. بعدش زعفران روهم اضافش کنید و
هم بزنید. حوصله به خرج بدین تا مایع قوام بگیره و مثل مربا کش بیاد. حالا گلاب رو
هم داخل شیره کنید. خب شیرتون حاضره.
حالا وقتشه که کره رو ته قابلمه بندازید تا یکم آب شه بعدشم
آرد گندم رو توی قابلمه خوب هم بزنید تا رنگ طلایی مایل به قهوه ای پیدا کنند.
وقتی به این مرحله رسید شیره ای که درست کردین و ادویه هاتون هم به قابلمه اضافه
کنید. اگر احساس می کنید روون تر باشه بیشتر به دلتون می شینه، می تونید یک مقدار
آب بهش اضافه کنید.
تقریبا داریم به آخرای کار نزدیک می شیم. شعله پخش کن
بگذارید و قابلمه رو روی حرارت ملایم قرار بدید تا حدود 20 دقیقه دم بکشه.
این مرحله که میخوام بگم یکم سلیقه ایه، ینی جزء ارکان کاچی
نیست، اما خوبه. یک مقدار از مغز ها رو خرد کنید، حتی می تونید آسیاب کنید تا خوب
له بشن و بعد داخل کاچی زعفرانی بریزید و هم بزنید تا یکدست شه. (یمقدار از مغز ها
رو برای تزئین نگه دارین.)
کاچی زعفرانی حاضره! نوش جونتون. زعفروش لحظه های ناب و
شیرینی براتون آرزو می کنه.
راستی تزئین مغزیجاتی فراموش نشه!
برای دستور پخت دسر هایی که با زعفرون میشه درست کرد، می تونید یه نگاهی به مقاله های زیر بندازید، خدا رو چه دیدی شاید، دوست داشتید یکی شون رو درست کنید!
طرز تهیه بستنی زعفرانی خانگی
دستور پخت پودینگ نشاسته زعفرانی
دستور پخت موس زعفران و عسل
طرز تهیه سوهان زعفرانی خانگی
دستور پخت مسقطی زعفرانی
دستور پخت نان زعفرانی
طرز تهیه ی کاچی زعفرانی
دستور پخت شله زرد
طرز تهیه فرنی زعفرونی
دستور پخت شیرینی پسته ای زعفرانی
0
0
رای ها
رای من به مقاله