من دوست دارم توی زعفروش، هر چیزی که بهتون میگم از دل تجربه باشه، گاهی می تونم اون رو تجربه کنم و گاهی شرایط اش برام فراهم نیست، اما بدونید که به هیچ عنوان تمایلی ندارم حرف های تئوری و الکی که الان توی فضای اینترنت ریخته رو دوباره به شما بگم.
برای همین خودم برای نوشتن این مقاله دو تا آزمایش انجام دادم، آزمایش اول درباره مقایسه قدرت رنگ دهی زعفران سابیده شده با زعفران سابیده نشده هست، و آزمایش دوم هم به طور عملی بهتون یاد دادم چجوری زعفران رو بسابید؟
چرا باید زعفران روبسابیم؟
برای اینکه بتونیم رنگ بیشتری از زعفران مون بگیریم اون رو می سابیم. واقعا اثر گذار هست؟ بله
من خودم اومدم و یک آزمایش انجام دادم مقداری زعفران مساوی رو با یک شیوه دم کردن ثابت مقایسه کردم که ببینم کدوم شون رنگ بیشتری رو بهم می ده، در مقاله بهترین روش های دم کردن زعفران دو مدل دم کردن رو براتون توضیح دادم)
مقداری از زعفران رو سابیدم و مقداری رو سالم و بدون سابیدن در یخ دم کردم. و بعد نتیجه آزمایش به شدت عجیب بود خود من هم باورم نمی شد که زعفران سابیده نشده و زعفران سابیده شده این همه با هم دیگه تفاوت داشته باشند.
مقایسه قدرت رنگ دهی زعفران سابیده شده با زعفران سابیده نشده
به اندازه 0.35 گرم زعفران پوشال رو با قند سابیدم و 0.35 گرم زعفران رو هم سابیده نشده نگه داشتم.
بعد با یخ هر دو زعفران را دم کردم. و در همان لحظه اول کاملا مشهود بود که زعفران سابیده شده قدرت رنگ دهی بسیار بیشتری را از خود نشان داد. حدودا 10 دقیقه زعفران را روی یخ گذاشتم و بعد در شیشه های کوچک ریختم تا به طور کامل مشهود باشد که چه میزان سابیده شدن زعفران در رنگ دهی آن موثر است.
همون طور که در ویدیو هم می بینید قدرت رنگ دهی زعفران سایییده شده به شدت بیشتر از زعفران سابیده نشده هست.
حالا که فهمیدیم برای چی زعفران رو می سابند، ببینیم که چجوری باید اینکار رو بکنیم.
چجوری زعفران را بسابیم؟
روش اول: سابیدن زعفران با پشت قاشق
چندین روش برای سابیدن زعفران وجود داره که رایج ترین و راحت ترین اونها این هست که با دست خودتون یا پشت شی ای مثل قاشق اون رو بسابید و ثیقل بدید به همین سادگی.
نکته: حواستون باید باشه که به هیچ عنوان نباید زعفران تون نم داشته باشه بلکه فقط و فقط باید خشک کامل باشه تا بتونید اون رو با دست بسابید.
روش دوم: سابیدن زعفران با هاون و قند
روش رایج دیگه که اکثر مادر ها در آشپزخونه های خودشون استفاده می کنند روش سابیدن زعفران با قند هست.
مخصوصا اگه زعفران تون زعفران پوشال و یا زعفران دسته کامل باشه روش اول جواب نمی ده بهتون چرا ؟
چون ریشه زعفران (یا همان زعفران سفید) هیچ وقت کامل کامل خشک نمیشه و یک ذره رطوبت همراه خودش داره و با دست یا پشت قاشق نمی تونید خوب اون رو بسابید. اما با قند یا شکر که خیلی سفته راحت میشه اون رو سابید.
علت ساییدن زعفران با قند
چون قند زبر هست، زعفران رو با قند می سابند که اون زبری که قند داره باعث خورد شدن و ریز تر شدن زعفران بشه.
چجوری زعفران رو با قند بسابیم؟
زعفروش براتون یک ویدیو 2 دقیقه ای گرفته، اگه دوست داشتید حتما ویدیو رو در همین پایین متن ببینید.
خیلی خیلی راحت، دقیقا همون طور که توی ویدیو گفته شده، کافیه قند یا شکر رو بریزید توی هاون بعد زعفرون ها رو بریزید و اون ها رو با هاون بسابید. خیلی سریع زعفران تون سابیده میشه.