دسترسی به دوره مهندس مالکی کلیک کنید

دسته بندی: آشپزی با زعفران
طرز تهیه قیمه زعفرانی

منتشر شده توسط فاطمه درویشی ایوری در مارس 9, 2020

زمان مطالعه: ۳ دقیقه

قیمه زعفرانی ، یک خورش خوش خوراک ایرانیه که از قدیم ندیما مورد اقبال خصوصی و عمومی بوده. قیمه زعفرانی چه تو غذاهایی که مامانای گل فقط برای اعضای خانواده می پزن، چه دورهمیای فامیلی و چه حتی مراسمای پر جمعیت تر و نذری ها ، از محبوب ترین ها به شمار می ره.   

به نظر شخص شخیص خودم (بادی به غبغب) و بقیه زعفروشیا یک محک خوب برای سنجیدن درجۀ کدبانوگری  (فمنیست درونم هوار میکشه چرا کدبانو؟ چرا کدآقا نه؟) همین قیمه زعفرانی اس. آشپزی که؛ قیمه زعفرانی رو جا افتاده و خوشمزه دربیاره، دیگه هر غذای ایرانی، خارجی، مریخی رو خوب درمیاره.

البته نه که اگه تازه کارید بترسید و بلرزید ها، بالاخره از یجایی باید شروع کرد. بسم الله بگید و برید تو فکر تدارکات.

مواد لازم برای قیمه زعفرانی (برای 4نفر)

  1. گوشت: 400 گرم
  2. لپه: ربع کیلو(250 گرم)
  3. لیمو عمانی: 4 عدد
  4. پیاز متوسط: 2 تا دونه
  5. (قسمت خوش رنگ ماجرا) زعفران: یک قاشق غذاخوری از نوع دم شده
  6. سیب زمینی: 2 تا دونه (درشتاشو سوا کن)
  7. رب گوجه: 3 قاشق غذاخوری
  8. روغن، نمک، فلفل و سایر ادویجات دلخواه مثل زردچوبه و غیره: به میزان کافی

حالا که لیست رو تهیه دیدید، دست به کار شید!

دستور پخت قیمه زعفرانی

15 دقیقه لپه ها رو توی آب بجوشونید و بعد آب لپه ها رو بریزید دور( اینکار به خاطر گرفتن نفخ لپه اس)

مثل اکثر غذاهای خوشمزۀ ایرانی اول از همه پیاز ها رو خرد کنید و توی روغن تفتشون بدید تا طلایی بشن. (توصیه ای حکیمانه : قابلمه بردارید چون همه چی باید بهش اضافه شه و اساسا ظرفی که قراره قیمه زعفرانی رو توش بار بذارید قابلمه اس.)

 تو مرحله بعد گوشت ها رو اضافه کنین و چند دقیقه بعد که رنگ مواد یکم تغییر کرد (از حالت خامی درومد) مواد دیگه مثل نمک، فلفل، سایر ادویجات دلخواه مثل زردچوبه، رپ گوجه فرنگی و غیره رو اضافه کنید بعدش لپه هایی که از قبل جوشونده بودید رو بریزید. همچین که لپه هام تفت داده شدن (بدون سوانح سوختگی) 3 لیوان آب بهشون اضافه کنید و یک ساعتی منتظر شید.

بعد لیمو عمانی ها رو توش بریزید. دوباره برید یک ساعتی استراحت کنید. حالا دیگه نوبتی هم باشه نوبت زعفرانه. بعد استراحت که برگشتین لیمو ها رو دربیارید از خورش و زعفران رواضافه کنید. تو این مرحله اگر ادویه جات دیگ هم صلاح میدونید باز اضافه کنید. (توضیح واضحات: برای تشخیص میشه از حواس پنجگانه به خصوص چشایی استفاده کرد!)  

گذر زمان خیلی وقت ها خیلی کار ها می کنه، از جمله جا انداختن قیمه زعفرانی! پس حوصله به خرج بدید تا قیمه زعفرانی خوشمزتون خوب جا بیفته. تو این مدت میتونید سیب زمینیاتون رو خلالی کنید و سرخشون کنید برای کنار بشقاب خورش. دیده شده بعضیا هم ترجیح میدن خلال های سیب زمینی سرخ نشن بلکه تو مراحل پیش تری به غذا اضافه شن و همراهش بپزن.  

راستی یادتون نره پلو رو که کشیدین تو دیس تزئینش کنید، اونم با زعفران دم کرده خوش رنگ!

دوست دارید بقیه غذاهایی که با زعفرون درست میشن رو هم بدونید چیا هست؟
طرز تهیه کباب زعفرانی
طرز تهیه جوجه زعفرانی
طرز تهیه میگو زعفرانی
طرز تهیه ی مرغ زعفرانی
طرز تهیه ماهی زعفرانی
طرز تهیه ته دیگ زعفرانی
طرز تهیه برنج زعفرانی

آیا این صفحه برای شما مفید بود؟

امتیاز 3.00 از 2 رای

1 دیدگاه برای این مقاله

میهمان

مژگان

1:19 ب.ظ در مارس 20, 2023

مقدار لپه نسبت به بقیه مواد خیلی زیاد هست

نظرتان را بنویسید